Advies/therapie

Advies/therapie

 
Mijn visie is dat dat veel welvaartziekten zoals kanker, diabetes, hart en vaatziekten, hormonale aandoeningen, CVS, fibromyalgie en psychische ziektes voor een groot deel met onze westerse voeding, een gebrek aan beweging en een overvloed aan stress te maken heeft. In landen als Azië en Afrika is inmiddels de westerse voeding ook geïntroduceerd. Daar waar nauwelijks hart en vaatziekten voorkwamen begint nu een opmars aan de bekende welvaartsziekten. We worden met z’n allen inderdaad ouder, maar worden we gezonder ouder? Vroeger werd men minder oud dan nu maar men overleed in een gezonder lichaam. Wat is het beste?
 
Het lichaam is erg inventief en kan veel verduren en verwerken maar als na vele jaren gebruik van verkeerde voeding de rek er toch echt uit is zijn veel stofwisselingsprocessen onvolledig en gaan afvalstoffen zich ergens in het lichaam ophopen. Iedereen heeft zo zijn zwakke plek waar de klachten beginnen. Dit proces gaat zo langzaam, dat men de klacht niet relateert aan onjuiste voeding. Veel gezondheidsproblemen ontstaan door tekorten in ons lichaam veroorzaakt door industriele bewerkingen van moderne voeding. Het alarmerende is dat de generatie die nu opgroeit de generatie wordt met de meeste gezondheidsproblemen. Wil je goed blijven functioneren dan heb je goede brandstof nodig. Een auto rijdt toch ook alleen goed op de juiste benzine en olie?
 
 
Mijn doel als natuur-voedingsconsulente is met name, bewustheid te creeeren bij mensen over hoe onze westerse voedingsindustrie in elkaar zit. Als een persoon bij mij komt voor voedingsadvies/therapie krijgt deze o.a. ook uitleg over onderstaande opsommingen. 
 
Waarom gezonde voeding van groot belang is
Essentiele voedingsstoffen
Chemische toevoegingen in voeding
Klachten en voeding
De voedingsindustrie
Light producten
Effect voeding bij ADHD
Vetten
Suikerverslaving 
Biologische voeding 
Allergieën
etc….
 
Voor mij geld het gegeven: wanneer je jezelf voedt met volwaardige natuurlijke voeding verdwijnen klachten of klachten worden minder en je krijgt vanzelf het gewicht dat bij je past. 
Er wordt niet gewerkt met een weegschaal of meetlint en calorieen tellen is ook niet nodig. Dit werkt demotiverend en is moeilijk vol te houden. 
 
Houdt er rekening mee dat het traject intensief kan zijn. Ik vraag ook altijd bij het eerste gesprek of de persoon in kwestie 100% gemotiveerd is. Dergelijke veranderingen gaan nooit vanzelf en vergen een bepaalde discipline.
 
Hebt u geen klachten maar wilt u preventief aan de slag of gewoon eens een goed gesprek. Daarvoor kunt u ook zeker bij mij terecht.