Feiten

Feiten over voeding en vervuiling

 
Wat we in de loop van de twintigste eeuw hebben kunnen zien is: 
Steeds meer diabetes
Kankers 
Auto immuunziektes 
Allergieën 
Alzheimer 
Multiple Sclerose 
Parkinson 
Hart- en vaatziekten 
Jonge kinderen met ADHD beelden
Andere gedrags- en aanpassingsstoornissen, 
Depressies en moeheidssyndromen
 
Deze opsomming is nog niet eens compleet.
 
 
Het ziet er naar uit dat de mensheid (zonder de ernst ervan in de gaten te hebben) door eigen toedoen bezig is met een grootschalige vergiftiging van haar leefmilieu en van zich zelf en dat een aanzienlijk stuk daarvan via de voedingssector plaats vindt. 
 
De belangrijkste oorzaken voor verstoring van onze cellulaire stofwisseling hangen onderling samen en zijn:
Een verstoring van het zuur-base evenwicht 
Elektromagnetische invloeden en diverse soorten straling of bestraling en luchtvervuiling
Emotionele blokkades, mentale overtuigingen en de bijbehorende stress 
Toegevoegde stoffen in onze voeding die absoluut niet worden herkend door ons biologische systeem.
 
De overeenkomst tussen onnatuurlijke straling en toxische voeding moge duidelijk zijn: 
In beide gevallen krijg je ongevraagd en zonder het te weten iets binnen wat
ondermijnend en ziekteverwekkend is. 
In beide gevallen worden op allerlei manieren alarmerende en goed onderbouwde gegevens onder de tafel geschoven door maatschappelijk gezien machtige instanties.
 
Als we in onze auto de beste benzine en olie gooien en er niet eens over denken om ook maar één keer voor minder te gaan, waarom zouden we dan met ons lichaam minder goed omgaan en er bijvoorbeeld fast of junk food in gooien?
 
Hoe meer er gerommeld wordt aan en met voedsel, des te meer gaan voedingsmiddelen achteruit in waarde en dan doel ik hier niet alleen op de bij veel gewassen toegepaste bestrijdings- en verdelgingsmiddelen en de verschrikkingen van de vleesindustrie zoals het bij dieren veelvuldig toepassen van antibiotica en (groei)hormonen om de winst te maximaliseren, maar ook doel ik op de inmiddels meer gewone handelingen zoals in een magnetron verwarmen, steriliseren, pasteuriseren, inblikken, inmaken, pekelen, raffineren, genetisch manipuleren, modificeren (denk bijvoorbeeld aan de uiterst schadelijke transvetten!), bestralen, chemische smaakversterkers, aroma's en kleurstoffen toevoegen, enzovoort. Vooral bij frituren of heet bakken kunnen zelfs nieuwe toxische verbindingen ontstaan.
 
 
Chemische toevoegingen aan onze voeding zijn vaak heel schadelijk.
 
 "laat wat je eet natuurlijk zijn", hierbij wil ik met nadruk wijzen op de schadelijkheid van chemische toevoegingen in het algemeen. Er bestaat inmiddels de wijdverbreide misvatting dat het allemaal wel meevalt en dat de overheden middels wettelijke maatregelen alles goed zouden hebben geregeld voor de consumerende mens. Niets is minder waar gebleken! 
De voedselindustrie heeft paradoxaal genoeg weinig interesse voor gezondheid.
 
Twee belangrijke chemische smaakversterkers die we het best mijden:
E621, natrium glutaminaat.
Dit is een smaakversterker, die op zeer grote schaal aan voeding is toegevoegd. O.a. sauzen, bouillonblokjes, chips, snacks, snoep, soepen, kant-en-klaar producten, enz. Dit middel heeft de neiging om de afgifte van insuline te verhogen en werkt zo overgewicht en type 2 diabetes in de hand. Verder heeft het zeer aanzienlijke neurotoxische en kankerverwekkende effecten. Ten slotte kun je er flink allergisch voor zijn. De naam natrium glutaminaat (E621) kan helaas gemaskeerd zijn door andere omschrijvingen zoals bijvoorbeeld: aroma, specerijenextract, gistextract, plantaardig eiwithydrolysaat en zelfs nog andere vage omschrijvingen.
E951, aspartaam.
Een synthetisch zoetmiddel. Het middel zit in vele duizenden producten. Met name ook in vele frisdranken en kauwgum. Het gaat hier speciaal om producten waarop staat dat ze suikervrij, caloriearm of "light" zijn of speciaal geschikt voor diabetici, enzovoort. Bij omzetting in het lichaam ontstaan onder andere de zeer giftige stoffen methanol en formaldehyde.
Evenals glutamaat is dit een excitotoxine, wat betekent dat het in kleine concentratie als neurotransmitter werkzaam is en in hogere concentratie zenuwcellen stuk maakt met alle gevolgen van dien.
 
Al heel lang zijn er goed gedocumenteerde feiten bekend, onder andere van de kant van de Amerikaanse neurochirurg en voedseldeskundige Russell Blaylock.
 
De vele chemische toevoegingen in onze voeding maken ons er niet gezonder op maar denk ook aan de schadelijkheid van kunstmest in de niet biologische landbouw. Er is gebleken dat de betreffende grond voor gewassen steeds armer is geworden. De eerste zeven jaren van de 21ste eeuw zijn in veel gewassen voor onze voeding essentiële mineralen, sporenelementen en vitamines letterlijk gedecimeerd! En dan praten we gewoon over sla, tomaten, komkommers en aardbeien (die bijna smakeloos het hele jaar door te koop zijn!), kortom alledaagse voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld de hoeveelheid vitamine C is soms nog maar enkele procenten van wat die in het midden van de twintigste eeuw geweest is. Deze keiharde gegevens zijn uiteraard zeer verontrustend, maar waarom informeren de media ons hier niet beter over? Waar zijn de politici en de boeren die een eerste stap durven zetten? Tot nu toe is hun naam meestal "Haas" en blijft de consument het haasje!
 
Het enig overblijvende perspectief is dat de natuur zelf alle antwoorden en oplossingen kan bieden.
Een duurzame gezondheid zonder een gezonde natuur kan niet bestaan! Laat ieder bij zichzelf beginnen.