de behandeling

de behandeling

Bij binnenkomst vraag ik u uw schoenen en sokken uit te trekken en plaats te nemen in de behandelstoel. Ik begin altijd met het observeren van de voeten en het bespreken van specifieke problemen of klachten. Dan volgen enkele ontspanningsoefeningen, die bedoeld zijn om de ontspanning te vergroten, de voet op te warmen en los te maken.  Daarna ga ik systematisch allebei de voeten apart met de duim en vingers bewerken. Afhankelijk van de klacht(en) worden bepaalde zones intensiever behandeld. De sessie wordt afgesloten met een zachte massage. 

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Uit ervaring blijkt dat een behandeling over het algemeen als zeer ontspannend wordt ervaren. Komt iemand dus voor ontspanning, dan kan één behandeling voldoende zijn. Zijn er echter klachten aanwezig, dan is het aantal behandelingen onder andere afhankelijk van de aard en de duur van de klachten. Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid (het herstelvermogen van het lichaam) en de huidige levenswijze een rol. Het is dus moeilijk van te voren vast te stellen hoeveel behandelingen er precies nodig zijn. Na de eerste behandeling kan men al verlichting voelen en afhankelijk van de persoon kunnen er nog vijf tot 10 behandelingen volgen.

Bij regelmatig bezoek zal de behandeling steeds anders worden ervaren. Het lichaam is een levend organisme en de reflexzone welke de ene keer gevoelig ligt, hoeft dat de volgende keer niet zijn.

Raakt een probleem niet opgelost, dan zult u de raad krijgen om een arts te raadplegen.

Verder kan men ook om de 4-6 weken een behandeling ondergaan om in balans te blijven of gewoon ter ontspanning.