Voetreflexzonemassage

 

voetreflexmassage

 

Voetreflexmassage is een totaalgeneeswijze. Deze massage is niet alleen gericht op een ziekteverschijnsel of op het zieke orgaan maar op de totale mens. De voet is een spiegel van de mens.

Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door het op een bepaalde manier masseren van deze gebieden worden de organen of orgaanstelsels die met de betreffende reflexzones van de voeten corresponderen gestimuleerd via de energiebanen.
Het gevolg is dat opgehoopte afvalstoffen en levensprocessen die zich hebben vastgezet worden losgemaakt. De doorbloeding en de energiedoorstroming wordt hierdoor bevorderd.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet optimaal werkt, weerspiegeld zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met het niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Deze pijnlijke plek ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie geblokkeert wordt. Het bloed en het lymfevocht gaan daardoor minder stromen, zodat afvalstoffen minder gemakkelijk afgevoerd kunnen worden en voedingsstoffen minder makkelijk aangevoerd worden.

Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door voetreflexologie emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Er komt ruimte, nieuwe levenskracht en warmte vrij. De werking van voetreflexmassage is genezingsbevorderend, ontspannend en vitaliserent.